De nieuwe Nissan LEAF: geeft elektrisch rijden een nieuwe lading

• ProPILOT, ProPILOT Park, e-Pedal, Safety Shield en bediening via smartphone zetten nieuwe LEAF op voorsprong
• 378 km bereik (NEDC) dankzij 40 kWh-batterij
• Verkoopstart: oktober 2017, uitlevering start in januari 2018
• Uitvoering met krachtiger motor en groter bereik tegen een hogere prijs volgt later in 2018


De nieuwe LEAF is de meest complete EV van dit moment en zet zijn berijders op voorsprong. Nissans nieuwe elektrische icoon combineert ProPILOT-technologie met e-Pedal en een fors toegenomen rijbereik. Elektrisch rijden krijgt hiermee een nieuwe lading.


Nissan heeft vandaag de nieuwe Nissan LEAF onthuld en bevestigt daarmee zijn leidende positie in de auto-industrie op het gebied van emissievrije, elektrisch aangedreven auto’s. De nieuwe LEAF wordt Nissans icoon van Nissan Intelligent Mobility, de visie waarmee Nissan herdefinieert hoe auto’s zich gedragen, worden aangedreven en verbonden zijn met de samenleving. Voor Nissan LEAF-rijders resulteert het in een auto die meer vertrouwen, plezier en gemak biedt, naast extra veiligheid en milieuwinst. De nieuwe LEAF staat vanaf januari 2018 bij de Nissan dealer. Vanaf oktober 2017 kunnen klanten hun pre-order voor het nieuwe model plaatsen. Details hierover maakt Nissan binnenkort bekend.

Met de nieuwe LEAF profiteren klanten van de drie pijlers binnen Nissan Intelligent Mobility: Power, Driving en Integration.

Design
De voorkant toont Nissans herkenbare V-motion-grille, bekend van succesvolle modellen als de QASHQAI en X-TRAIL. Echter, de blauwe kleur van de grille zorgt voor onderscheid. Deze grille is het nieuwe kenmerk van Nissans elektrische voertuigen. Het ‘zwevende’ dak zorgt voor een elegante stijl en dynamiek. De slanke koplampen tonen Nissans karakteristieke boemerangvorm.   

280.000 klanten
Meer dan 280.000 klanten kozen voor een LEAF sinds de verkoopstart eind 2010. ‘De nieuwe LEAF is meer dan een vervoermiddel: de auto bepaalt hoe mensen leven en rijden doordat die een nieuwe en compleet andere gebruikservaring biedt. Deze auto kan het leven van de mensen verbeteren en dat van onze planeet’, verklaart Hiroto Saikawa, president en CEO van Nissan.Terug