Elektrisch rijden

Een beter milieu begint bij u zelf

ABD Nissan verkoopt al vanaf 2011 actief elektrische auto’s en mag zich dan na 11 jaar ervaring ook gerust specialist noemen. Niet alleen als het gaat om kennis van de techniek, maar zeker ook om de kennis van de financiële kant kunnen onze adviseurs u alles vertellen. ABD maakt dus echt het onderscheid! U krijgt bij ABD niet alleen advies over de auto, maar zeker ook over de bijzondere financiële voordelen die elektrisch rijden biedt.  Ze vertellen u graag alles KIA, MIA en VAMIL en eventuele subsidies of laadpalen thuis én op het werk!

Kortom, ABD is de expert als het gaat om elektrisch rijden. De Friese Nissan dealer is niet agressief op zoek naar klanten voor elektrische auto’s, maar juist naar ambassadeurs voor een schoner milieu. De klant kiest dus bij ABD bewust voor een uitstootvrije auto en krijgt hier de beste dealer van Nederland bij cadeau! Wat wilt u nog meer? Tevens is ABD nauw betrokken bij evenementen zoals Fossielvrije weken, Reuzedei etc. om zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu, want een beter milieu begint bij uzelf…

ABD Nissan - milieu

Goed voor het milieu

Laag in onderhoud en energieverbruik

ABD Nissan - laagste-kosten

Fiscaal aantrekkelijk

ABD Nissan - elektrisch - rijden - opladen

Om een elektrische auto te laden, is er een laadkabel, laadpaal en een laadpas nodig. Met een laadpas kunt u zich identificeren bij uw eigen laadpaal thuis of bij een publieke laadpaal. Deze pas dient tevens als betaalpas bij publieke laadpunten. Het is niet persé nodig om thuis een laadpaal te hebben, u kunt ook laden via een regulier stopcontact (220V), echter neemt dit meer tijd in beslag.

ABD Nissan - elektrisch - rijden - waar - opladen

U kunt laden bij uw eigen (private) laadpaal of bij publieke laadpalen. Een laadpaal op eigen terrein mag altijd neergezet worden, hiervoor hoeft u geen abonnement af te sluiten. Een publieke laadpaal is eigendom van de gemeente, soms zijn deze gratis te gebruiken maar vaak is er een laadpas benodigd. Heeft u niet de mogelijkheid tot het neerzetten van een eigen laadpaal? Dan kunt u een laadpaal aanvragen bij de gemeente.

ABD Nissan - elektrisch - rijden - opladen - hoe - lang

De laadtijd is afhankelijk van hoe snel uw auto kan laden en de manier van laden. Gebruikt u een 220V lader, dan kan het zomaar 18 uur duren voordat de accu volledig is geladen. Bij een publieke laadpaal duurt dit gemiddeld zo’n 5 uur. Maar bij een snellaadpaal kunt u binnen een half uur al weer vol zijn. Deze snellaadpalen zijn helaas nog schaars en zijn veelal langs de snelweg te vinden (zie Fastned).

Subsidies voor ondernemers

MIA

Investeert u in een elektrische personen- of bestelauto? Dan komt u in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek (MIA), u kunt hierbij tot 27% van de investering (tot €40.000,-) aftrekken van uw fiscale winst. Interessant, aangezien u hierdoor minder winstbelasting betaalt. Meer informatie via RVO.nl.

VAMIL

Deze regeling is vaak in combinatie met de MIA. Met de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) kunt u investeringen op een willekeurig moment afschrijven tot 75%. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar, dit kan rente- en liquiditeitsvoordelen bieden.

KIA

Investeert u in een elektrische bestelauto? Dan kunt u naast de MIA en VAMIL tevens aanspraak maken op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De hoogte van de aftrek hangt af van andere investeringen welke u gedurende het boekjaar doet, maar kan oplopen tot 28% van het investeringsbedrag.

De elektrische modellen van Nissan

Image
Nissan Leaf overzicht

Leaf

Al vanaf
€29.540,-
Private lease p.m. vanaf
€449,-
Image
ABD Nissan - E-NV200 - Evalia - thumbnail

E-NV200 VAN

Al vanaf
€28.818,-